Foto: Foto Kurt

Doodrijder Saar (15) daagt niet op voor zaak van nieuw ongeval met vluchtmisdrijf

Miguel V. de man die in december 2015 de 15-jarige Saar Gevaert doodreed in het West-Vlaamse Gits moest maandagochtend opnieuw voor de rechter verschijnen voor een ander ongeval waarbij hij vluchtmisdrijf pleegde. Moest, want de man en zijn advocaat kwamen niet opdagen. Tot grote ergernis van de ouders van Saar Gevaert en de rechter.

Het ongeval waarvoor Miguel V. maandag moest voorkomen, gebeurde op 10 november 2017 in Ledegem. De man zou toen, terwijl hij gedronken had, met de wagen van zijn vriendin uit de bocht zijn gegaan. Er was alleen materiële schade, maar toch sloeg V. op de vlucht en hield hij zich zelfs enkele dagen schuil voor de politie.

Maandag daagden noch V., noch zijn advocaat op in de Kortrijkse politierechtbank. De man zou niet geweten hebben dat hij gedagvaard was. Hij heeft namelijk een nieuw adres. De zitting werd daarom uitgesteld tot 16 april. De politierechter staat erop dat hij dan wél aanwezig is om zijn verantwoordelijkheid te nemen. ‘Hij moet niet met foefkes afkomen’, aldus de geërgerde rechter.

Ook de ouders van Saar Gevaert waren maandag aanwezig in de rechtszaal. Ze zijn geen betrokken partij maar wilden weten of de doodrijder van hun dochter inmiddels ‘zijn lesje heeft geleerd’. Miguel V. reed in december 2015 Saar Gevaert dood in het West-Vlaamse Gits toen het meisje op weg was naar huis. Hij pleegde vluchtmisdrijf en gaf zich pas enkele uren later aan. Hij had gedronken toen hij het meisje aanreed en zijn wagen was niet verzekerd.

Voor het ongeval dat tot de dood van Saar Gevaert leidde, werd de man vorig jaar in beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar en één maand en een boete van 5.550 euro. Maar vooral: het rijverbod dat hij in eerste aanleg kreeg, werd verdriedubbeld. Hij mag de komende tien jaar niet meer rijden.

Niet te missen