Foto: REUTERS

‘Bannon gedagvaard in Rusland-onderzoek’

Steve Bannon, de voormalige adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, is gedagvaard in het Rusland-onderzoek van speciale aanklager Robert Mueller. Dat meldt The New York Times op gezag van een bron die rechtstreeks kennis heeft van de zaak.

De dagvaarding betekent dat Bannon voor een volksjury zal moeten getuigen over de rol van de Russen in de verkiezingen van 2016 en de banden van Trump met Rusland.

Volgens The New York Times kan de dagvaarding een onderhandelingsstrategie zijn. Mogelijk moet Bannon niet voor de volksjury verschijnen als hij ermee instemt om ondervraagd te worden door de speurders zelf over de banden tussen medewerkers van Trump en Rusland.

Dinsdag getuigde Bannon ook achter gesloten deuren voor de bevoegde commissie in het Congres, die ook een onderzoek voert naar de vermeende Russische inmenging.

Bannon gaf geen commentaar aan de journalisten die ter plaatse waren. Ook de woordvoerder van Mueller heeft nog geen reactie gegeven.

Nadat ­Bannon zich in Fire and Fury, het Trump-boek van ­Michael Wolff, kritisch had uitgelaten over de president en zijn entourage, werd hij vorige week nog aan de deur gezet bij de altright-internetsite Breitbart News.

Bron: Reuters