Foto: Facebook

Dit is de populairste bakkerij ter wereld op TripAdvisor

Wie al in Portugal is geweest, kent vast het gebak Pastéis de Belém. De bekende taartjes zijn er een hit bij de toeristen en dat is ook te zien aan de score van de gelijknamige iconische bakkerij in Lissabon op TripAdvisor.

Pastéis de Bélem of pastel de nata zijn traditionele taartjes uit Lissabon die vanbinnen gevuld zijn met pudding. Het is dé lekkernij die je moet proeven als je de Portugese hoofdstad bezoekt. Toeristen staan dan ook vaak in rijen aan te schuiven bij de gelijknamige bakkerij in de Rua de Belém. Je kunt het dessert ter plaatse nuttigen, met een bijpassende koffie erbij, of de gebakjes meenemen. 

Hoe het ook zij, de zoetekauwen en vele toeristen lijken er altijd als tevreden klanten buiten te komen, want Pastéis de Bélem is de bakkerij die op TripAdvisor wereldwijd met de hoogste score gaat lopen. Ze maken er de taartjes al sinds 1873 en dus nog steeds met succes. Liefst 67 procent van de mensen die de bakkerij bezoekt, laat een goede recensie achter. Dat is alles samen goed voor 10.000 reviews tussen oktober 2016 en oktober 2017.