Foto: Foto Kurt

Ouders Saar reageren op open brief doodrijder: ‘Excuses staan haaks op gedrag’

Miguel V., de doodrijder die recent opnieuw vluchtmisdrijf pleegde, heeft een open brief geschreven in Het Laatste Nieuws. De ouders van Saar Gevaert (15) reageren sereen en beschouwen de brief als strategie.

‘Het had nooit mogen gebeuren’, begint Miguel V., de man die bijna dag op dag twee jaar geleden Saar Govaert (15) van haar fiets reed in het West-Vlaamse Gits en vluchtmisdrijf pleegde, in een open brief in Het Laatste Nieuws. ‘Ik heb een fout begaan die ik nooit nog kan goedmaken, hoezeer ik dat ook zou willen. Anderzijds stel ik vast dat de maatschappij je uitspuwt, vooral op sociale media dan. Alles word je afgenomen: familie, vrienden, mijn klanten. Werken om schadevergoeding te betalen, het enige wat ik nog kan doen voor Saar en haar familie, is onmogelijk geworden’, schrijft hij.

De brief komt er niet toevallig nu. Deze week kwam aan het licht dat hij een nieuw ongeval heeft veroorzaakt. Vorige maand. Hij had nochtans tijdens zijn proces gezegd nooit meer achter het stuur van een auto te zullen plaatsnemen. ‘Over het ongeval in Ledegem op 10 november wil ik liever niet te veel kwijt. Ik was wanhopig, zag geen uitweg meer, was bang dat ik opnieuw in de cel zou vliegen. En dus stapte ik in de wagen van mijn vriendin. De rit eindigde in de gracht en tegen een paal.’

Voor dat ongeval moet hij zich op 5 februari 2018 opnieuw voor de politierechter verantwoorden, zegt Karlien Verveken van het parket West-Vlaanderen.

De ouders van Saar zien de brief als een strategie voor zijn verdediging. ‘Dat je niet trots bent op het feit dat je een kind hebt doodgereden, zeker in die omstandigheden, is toch niet meer dan normaal’, zeggen ze in een reactie aan Het Nieuwsblad. ‘Maar zijn excuses staan haakt op zijn gedrag.’

Bron: Het Nieuwsblad
Niet te missen