‘Sorry Voor Alles’ wint prestigieuze Emmy Award: ‘Waanzin’

Het programma was bij ons bijzonder populair en nu krijgt het ook internationaal erkenning met een prestigieuze prijs: ‘Sorry voor Alles’ sleepte vannacht een Emmy Award in de wacht!

In New York zijn vannacht de 45ste jaarlijkse International Emmy Awards uitgereikt. Twee Vlaamse tv-programma’s tekenden daar present en mochten als genomineerden alvast een medaille mee naar huis nemen.

Het Eén-programma ‘Sorry voor Alles’, dat het leven van Vlamingen telkens een maand manipuleerde en volgde met verborgen camera’s, was genomineerd voor Best Non-Scripted Entertainment.

De Vier-reeks ‘Callboys’ maakte kans op de prijs voor Best Comedy. Regisseur Jan Eelen en acteurs Matteo Simoni, Rik Verheye, Bart Hollanders en Stef Aerts grepen uiteindelijk naast de trofee, die naar het Britse ‘Alan Partridge’s Scissored Isle’ ging.

‘Sorry Voor Alles’ kon zijn nominatie wel verzilveren en mag zich het beste ‘Non-Scripted Entertainment’-programma noemen dat buiten de VS op tv kwam.

 

Bedenker Kamiel De Bruyne noemde de overwinning ‘waanzin’. ‘Dit is echt onwerkelijk. Ik denk nog steeds dat iemand ergens ongelooflijk hard zijn best aan het doen is om met mijn leven te klooien. Ofwel hebben we gewoon echt een van de belangrijkste tv-prijzen ter wereld gewonnen! Hoe dan ook ben ik waanzinnig blij dat het werk waar we met het volledige team maanden niet door hebben kunnen slapen en ons sociale leven voor aan de kant hebben gezet, op deze manier beloond wordt.’

Adriaan Van den Hoof reageerde: ‘Wat een geweldig gevoel! Maar nu moet ik wel gemeend sorry voor alles zeggen: sorry aan diegenen die niet gewonnen hebben, sorry dat wij de prijs hebben weggekaapt. (lacht) En sorry dat we daar zo dolgelukkig mee zijn!’

 

 

Eerdere Belgische winnaars

Het is niet de eerste keer dat een Belgisch tv-programma zo’n International Emmy kan bemachtigen. In 2014 won ‘Wat Als?’ de prijs voor Best Comedy, in 2011 won ‘Benidorm Bastards’ dezelfde categorie.

In een verder verleden won Annie Cordy het beeldje van Best European Artist in 1973, en in 1993 kreeg het Belgisch-Duitse ‘The Wonderful Horrible Life of Leni Riefenstahl’ de prijs van beste Arts Documentary. Die twee categorieën bestaan intussen niet meer.