Foto: WAS

Xander Geysels triomfeert bij junioren in Boom

Xander Geysels heeft zaterdag de Superprestige in Boom bij de junioren gewonnen. Hij haalde het voor twee andere landgenoten: Michael Bervoets en Jarno Jordens op de terreinen van Tomorrowland.

Met de Wereldbeker in Koksijde op zondag kozen veel junioren er voor om de wedstrijd in Boom over te slaan, zo was de winnaar van Zonhoven Pim Ronhaar niet van de partij, noch Ryan Kamp, winnaar in Gieten, en Jarno Bellens, nummer drie in het klassement.

Het was Vince Van den Eynde die de beste start nam in Boom, samen met ploegmaat Michael Bervoets. Het duo nam de kop, een achtervolgend groepje met Tomas Kopecky, Sander De Vet en Jarno Jordens was niet ver weg.

Toen Van den Eynde ten val kwam, ging Bervoets alleen door, maar uit de achtervolging keerde Jordens wel terug. Het duo werkte goed samen, achter hen volgde op zo’n vijf seconden een tweede duo met Kopecky en Gesyels die van ver was teruggekeerd na een val.

De slotronde zou beslissend zijn en Geysels maakte de sprong naar voren en liet al snel zijn twee metgezellen achter en soleerde naar de zege, zijn eerste van het seizoen na ereplaatsen in Koningshooikt en Stabroek.

Vince Van den Eynde is de nieuwe leider met 33 punten in het klassement. Hij leidt voor de Nederlander Pim Ronhaar, niet aanwezig in Boom, en de Tsjech Tomas Kopecky, die beiden 29 punten tellen. In het eindklassement tellen enkel de zeven beste uitslagen en in Hoogstraten en Middelkerke zijn nog dubbele punten te verdienen.

Bron: BELGA