Foto: vtm

De zoektocht van acteur Maarten Goffin naar zijn bio­logische moeder

In DS Weekblad las u dit weekend al het relaas van de zoektocht van acteur Maarten Goffin naar zijn bio­logische moeder. Vanavond ziet u het pakkende verhaal in Telefacts.

1 TRUE DETECTIVE

Canvas 23.10-0.10 uur

Ja, ja, dit is een herhaling. Maar sommige dingen zijn zo overweldigend goed dat ze in een loopje zouden moeten uitgezonden worden. Want televisie wordt niet beter dan deze HBO-serie met Matthew McConaughey en Woody Harrelson in de hoofdrol.

2 TELEFACTS

VTM 22.25-23.15 uur

In DS Weekblad las u dit weekend al het relaas van de zoektocht van acteur Maarten Goffin naar zijn bio­logische moeder. Het werd geschreven door Kristof Hoefkens, bedenker van de VTM-reeks Spitsbroers. De twee leerden elkaar op de set van die serie kennen en besloten samen naar Brazilië te trekken – de tv-ploeg van Telefacts reisde mee.

3 CULTURE CLUB

Canvas 22.10-23.10 uur

Een gerestylede Culture club begint vanavond aan zijn derde seizoen. Als vanouds zit Sofie Lemaire aan de knoppen. U negeert best het verschrikkelijke trailertje dat dit seizoen aankondigt. Beter is gewoon te kijken. Een extra portie cultuur kan nooit kwaad.

4 ANNE & JEAN-PAUL

NPO2 22.55-00.25 uur

Anne en Jean-Paul zijn verliefd. Ze zijn beiden 53 jaar oud en hebben een verstandelijke beperking. Anne heeft het syndroom van Down en Jean-Paul het Fragiele-X-syndroom, een erfelijke aandoening die gepaard gaat met een verstandelijke beperking en op autisme gelijkend gedrag. Het koppel woont zelfstandig samen in een Frans stadje, met hulp van buitenaf. Anne is de zus van de Nederlandse filmmaker Leendert Pot.