Foto: mcdonald's

Ook Genk krijgt McDonald’s met bediening aan tafel

Hamburgerketen McDonald’s opent donderdag een bijzondere nieuwe vestiging in Genk, eentje waar klanten aan tafel worden bediend. Het gaat om een proefproject dat onder meer moet nagaan of klanten bediening aan tafel meer appreciëren dan zelf snel even een hap afhalen.

Er zijn al een aantal vestigingen in België die met de nieuwe bediening experimenten, onder andere in Brussel en Kortrijk. Volgens een insider van McDonald’s zou er amper tijdverlies zijn, al vergt het nieuwe systeem wel extra personeelsleden. Nog opvallend is dat in de nieuwe keuken de hamburgers pas gebakken worden als ze besteld zijn. In de meeste fastfoodrestaurants wordt een reserve aangelegd om de klant zo snel mogelijk te bedienen.

De hamburgerketen heeft de voorbije weken intens gezocht naar personeel. De zaak aan de Hasseltweg levert veertig nieuwe banen op. Of die intussen allemaal zijn ingevuld is nog niet duidelijk. Vast staat wel dat morgen en ook het komende weekend extra verkeersdrukte wordt verwacht aan de Hasseltweg. Extra maatregelen om het verkeer in goede banen te leiden heeft de politie van de zone Carma niet genomen.