Foto: Shutterstock

Kledingketen Zara introduceert zelfscanners in zijn winkels

Je kende ze al van in het warenhuis, maar nu pakt ook Zara uit met zelfscanners in zijn winkels. De klant wordt bovendien zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van de antidiefstalbeveiliging.

Niet enkel voor de laatste mode, ook voor de nieuwste technologische snufjes moet je tegenwoordig in de Zara zijn. De kledingketen introduceerde in zijn Britse en Spaanse winkels al enkele technologische innovaties. Zo werden in de paskamers touchscreens geïnstalleerd zodat je het hokje niet meer uit hoeft om een andere maat aan te vragen. En nu gaat het nog een stapje verder.

In onder meer de vestiging in de bekende Londense winkelstraat Oxford Street werden de eerste zelfscanners in gebruik genomen. Het systeem werkt zoals je dat kent van bij de supermakt of Ikea, al is er één belangrijk verschil. De items worden niet apart, maar wel in één keer gescand. Nadien mag je zelf aan de slag om de antidiefstalbeveiliging te verwijderen bij de kledingstukken. Een item ruilen moet dan weer nog steeds bij het winkelpersoneel gebeuren.

Het is niet bekend wanneer het systeem ook bij ons wordt geïntroduceerd.