Foto: rr

Leuvense chocolatier Antoine sluit de deuren

Leuven verliest binnenkort een van haar beste chocolatiers. Patrick Aubrion – de man van de grootste chocolademunt ter wereld – sluit op 22 september de deuren van zijn pralinewinkel Antoine.

Drie jaar geleden opende Aubrion (44) zijn chocoladewinkel in de Tiensestraat. Hij was er een van de eerste nieuwe zaken die de straat deden herleven tot wat hij nu is, met hippe restaurants als Balls & Glory, Croque'n Roll, Baracca, Lettuce en Bavet. Wat klein begon met pralines, groeide uit tot een heel artisanaal concept rond chocolade en brood. Tegelijk stortte hij zich op projecten zoals het maken van de grootste chocolademunt ter wereld of, recent nog, de zeer geslaagde samenwerking met Zappaz op Hapje Tapje. Maar zijn lekkere truffels bleven niet onopgemerkt en de export lonkt.

‘Ik ben zeer blij dat ik deze winkel gehad heb’, zegt Aubrion. ‘Maar nu is het tijd om te stoppen met winkeltje spelen. Ik wil me concentreren op waar ik écht goed in ben, de productie.’

Aubrion opent een productieatelier in Brussel, waar hij zijn truffels zal maken voor de export naar onder andere China, Japan en Amerika. Hij heeft daarvoor al contacten met vijf luchtvaartmaatschappijen. ‘Mijn truffels zullen wel nog te koop zijn via een webshop en mogelijk in enkele verkooppunten in andere winkels.’