Politie zoekt man die vrouw zwaar toetakelde op Gentse Feesten

Een 52-jarige vrouw uit Aalst moet geopereerd worden aan het gezicht nadat ze op de Gentse Feesten het slachtoffer werd van zinloos geweld. Een man, die nog gezocht wordt, klopte haar zonder reden tegen de grond. De politie voert een onderzoek.

Voorlopig is het nog een verhaal met veel vraagtekens. Omdat niemand weet wat er precies is gebeurd. En vooral niet waarom. Zeker is wel dat de 52-jarige Annick uit Aalst zwaargewond naar het ziekenhuis werd gebracht . Ze liep onder meer een neus- en jukbeenbreuk op en moet geopereerd worden.

‘Rond iets over zes uur maandagochtend stapte ik van de Vrijdagmarkt naar het Beverhoutplein toen ik plots werd aangeklampt door een man van Afrikaanse origine. Ik ken hem niet. Hij vroeg me iets, ik weet niet eens wat. Dan volgde die uithaal, recht in mijn gezicht. Het werd zwart voor mijn ogen. Daarna sloeg hij nog eens’, zegt ze vanop haar ziekenbed.

Breuken in het gezicht

Een voorbijganger verwittigde de hulpdiensten die de zwaargewonde vrouw naar het Sint-Lucasziekenhuis bracht. Daar werden een breuk van het jukbeen en een neusbreuk vastgesteld. Woensdag of donderdag ondergaat ze een operatie om alles weer op zijn plaats te zetten. Daarna volgt een lang herstel.

Een vriendin heeft foto’s van Annick op Facebook gepost waarop ze te zien is met haar zwaar toegetakelde gezicht. Het bericht wordt massaal gedeeld en van overal krijgt ze steunbetuigingen.

De lokale politie van Gent is een onderzoek gestart en is op zoek naar een man met een jeansbroek, een bordeauxkleurige sweater en een witte pet. Wie informatie heeft, kan contact opnemen met de Gentse politie via 09/266.61.11.