Foto: BELGA

Flipkens plaatst zich voor hoofdtabel in Mallorca, Wickmayer en Mertens uitgeschakeld

Kirsten Flipkens (WTA 88) heeft zich maandag geplaatst voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi in het Spaanse Mallorca (gras/250.000 dollar). Dat lukte Yanina Wickmayer (WTA 92) niet, terwijl Elise Mertens (WTA 57) er niet in slaagde om de eerste ronde te overleven.

In de tweede en laatste kwalificatieronde was de 31-jarige Flipkens, het derde reekshoofd, in drie sets te sterk voor de 20-jarige Russische Veronika Kudermetova (WTA 194). Het werd 4-6, 6-0 en 6-4 na exact twee uur spelen

Voor Yanina Wickmayer (WTA 92) viel het doek in de tweede voorronde. ‘Wicky’ ging na één uur en zes minuten in twee sets (6-2 en 6-2) onderuit tegen de Tunesische Ons Jabeur (WTA 106).

Elise Mertens botst op tweede reekshoofd

Elise Mertens (WTA 57) moest op basis van haar ranking geen kwalificaties te spelen. Belgiës nummer 1 staat maandag in de openingsronde tegenover de Letse Anastasija Sevastova (WTA 19), het tweede reekshoofd in Mallorca. Mertens verloor echter met 7-6 (7/2), 5-7 en 6-1 na twee uur en twee minuten tennis. Het was het eerste onderlinge duel tussen de 21-jarige Mertens en de 27-jarige Sevastova.

In het dubbeltoernooi vormt de Limburgse een duo met de Nederlandse Demi Schuurs. Wickmayer is gekoppeld aan de Russin Anastasia Pavlyuchenkova.

Bron: BELGA