Wie is die popster Ariana Grande?

De Amerikaanse zangeres Ariana Grande is op wereldtournee om haar album Dangerous Woman te promoten met de Dangerous Woman Tour. Gisteren trad ze op in de Manchester Arena, waar er na afloop een zelfmoordaanslag gebeurde.

Ariana Grande (23) had nog twee optredens in Londen gepland vooraleer ze zondag naar het uitverkochte Antwerpse Sportpaleis zou komen. We kennen de Amerikaanse uit Florida vooral als zangeres, maar ze is ook danseres en actrice. In 2010 brak ze door met de rol van Cat in de Nickelodeon-serie Victorious.

Haar debuutalbum ‘Yours Truly’ kwam uit in 2013. Wat volgde was een muziekcarrière waarin ze meerdere hits scoorde, in samenwerking met grote namen als Nicki Minaj, Jessie J en Iggy Azalea. U heeft vast al wel gehoord van ‘Side to Side’, ‘Bang Bang’ en ‘Problem’.

Met haar hoge zangstem – ze is sopraan – en haar grote stembereik werd ze ten tijde van haar rustige debuutalbum wel eens vergeleken met Mariah Carey. Tegenwoordig gaat die vergelijking minder op, omdat haar albums steeds meer richting pop en R&B evolueren.

Ariana Grande heeft ook een eigen look. Ze verschijnt steevast kortgerokt op het podium, maar haar echte handelsmerk zijn de kattenoortjes die ze graag tijdens optredens draagt.

Met meer dan 106 miljoen volgers op Instagram is Ariana Grande de op één na meest gevolgde persoon op Instagram. In dat rijtje komt ze net na Selena Gomez en wordt ze op de voet gevolgd door Taylor Swift.

 

Thank youuuuu, Birmingham. I love you so so much. ??

Een bericht gedeeld door Ariana Grande (@arianagrande) op