Voor 618 euro naar 90 festivals wereldwijd

Concertorganisator Live Nation lanceert maandag het Festival Passport, een ticket dat toegang geeft tot 90 festivals die het bedrijf overal ter wereld organiseert.

Eigenaars van Festival Passport krijgen toegang tot 90 festivals wereldwijd, zelfs als het festival in kwestie uitverkocht is. Het gaat alleen om festivals die Live Nation organiseert. In ons land gaat het om Rock Werchter, Graspop, TW Classic en Werchter Boutique, in Nederland om Down The Rabbit Hole, Lowlands en Woo Hah!.

Ook Duitse festivals als Rock Am Ring, Rock Am Park, Hurricane en Southside en de Britse festivals Download, Leeds, Reading, Creamfields, Latitude en Isle Of Wight doen mee aan de actie. Andere bekende festivals die toegankelijk zijn met het Festival Passport zijn Main Square (in Arras), Lollapalooza Berlin, Lollapalooza Paris

De exacte prijs van het ticket is nog niet bekend, maar volgens de toonaangevende muziekblog Pitchfork zou het Festival Passport 799 dollar (618 euro) kosten. Het aantal tickets is beperkt.

De verkoop begint maandag via www.festivalpassport.com.