Foto: AFP

Jager gevonden in krokodil

Zimbabwe laat weten dat de vermiste jager, Scott Van Zyl uit Zuid-Afrika, gevonden is in het karkas van een krokodil. Een DNA test heeft hier uitsluitsel over geven.

Van Zyl was met een roedel jachthonden en onder begeleiding van een lokale gids op pad in de Zimbabwaanse wildernis. De man en zijn gids hebben hun truck achtergelaten en zijn in het struikgewas slopen, waar hun paden splitsten.

De honden keerden later terug naar het kamp zonder Van Zyl. Zijn bezittingen werden wel nog teruggevonden in de auto. Reddingsteams werden uitgestuurd en met helikopters, andere jagers en duikers werd de hele regio afgespeurd.

De sporen van de man leidden de speurders naar de rivieroever, niet veel verderop werd ook de rugzak van de man teruggevonden. Er werd toestemming gegeven om drie krokodillen dood te schieten. In één van de dieren werden resten van Van Zyl teruggevonden.

Tegenstanders zeggen dat de dood van de krokodillen zinloos is en dat jagen op wilde dieren geen goed idee is. ‘Hij moet niet jagen, die dieren zijn nu eenmaal wild! Ze zijn levende, denkende wezens met overlevingsinstincten’, zegt de organisatie One Green Planet.

Bron: BBC