Foto: rr

Zijn de 55-plussers van ING te benijden?

Loon zonder werken lijkt misschien iets om jaloers op te zijn, maar hebben de 55-plussers die die kans van ING krijgen, echt het groot lot gewonnen?

ING België besliste onlangs om tegen 2021 3.000 banen te schrappen. Om veel gedwongen ontslagen te vermijden, bood de bank zo’n 1.500 werknemers ouder dan 55 jaar de mogelijkheid om het gros van hun loon te behouden zonder dat ze nog moeten werken. Uit juridisch onderzoek op verzoek van Werkminister Kris Peeters (CD&V) blijkt dat de bank dat wel degelijk mag doen.

Het klinkt natuurlijk erg aanlokkelijk om tien jaar lang 60 tot 80 procent van je loon te krijgen, zonder daar elke dag naar kantoor voor te moeten sjokken. Maar zijn de 55-plussers van ING effectief te benijden?

Je loon blijft in ieder geval jaarlijks automatisch aangepast worden, en de 55-plussers behouden ook nog eens hun bijdragen voor het aanvullend pensioen. Bovendien kan je opnieuw elders gaan werken, zonder dat je je ING-loon verliest. Dat klinkt alvast niet slecht.

Onderhandelingen

Maar wat met andere loonvoordelen? Op maaltijdcheques moet alleszins niet meer gerekend worden, zegt Geert Vermeir, hoofd van het juridisch kenniscentrum van SD Worx. ‘Die krijg je enkel voor daadwerkelijk gepresteerde dagen.’ Maar heel wat andere zaken - van een bedrijfswagen tot een hospitalisatieverzekering - zijn vatbaar voor onderhandelingen.

Vermeir noemt de situatie bij ING qua kwantiteit (1.500 werknemers) en duurtijd (10 jaar) uitzonderlijk en ongezien. In gelijkaardige maar veel kleinschaligere situaties zag hij telkens dat werkgever en werknemer voor de periode van vrijstelling van prestaties onderling overeenkwamen welke loon- en andere voordelen behouden werden. ‘Ik ben benieuwd naar wat er in de ING-deal afgesproken zal worden.’ Als de details uitlekken zullen we dus pas weten of de werknemers te benijden zijn.