Foto: Abel Azcona

Artiest tatoeëert ‘Make America Great Again’ rond anus

De Spaanse artiest Abel Azcona neemt zijn kritiek tegen Donald Trump wel erg ter harte. Hij is het niet eens met het beleid van de Amerikaanse president, en wil dat eens en voor altijd duidelijk laten blijken door zijn slogan rond zijn anus te tatoeëren.

De tatoeage werd in de Defibrillator Gallery in Chicago in het openbaar gezet, onder het waakzaam oog van enkele toeschouwers. Azcona wil een duidelijk politiek statement maken. ‘Ik heb mijn lichaam altijd als een wapen en een politiek middel gebruikt’, zegt hij aan The Huffington Post. ‘Al meer dan twaalf jaar breng ik al politieke en sociale kunst. Soms moest ik daarvoor naar de gevangenis, of kreeg ik doodsbedreigingen. Ik geloof in de kracht van het lichaam en pijn. De anus is voor veel mensen een erogene zone, voor anderen een zonde. Door de anus te demystificeren, en een fascistisch politiek motto errond te schrijven, bekritiseer ik Trumps beleid heel duidelijk’, zegt Azcona.

‘Al wie zich anders voelt, mag niet zwijgen. We moeten aanvallen. We zijn homo’s, vrouwen, Mexicanen, zwarten, en anders. En we zijn moedig. Kunst is het grootste, meest kritische, sociale en politieke wapen dat ik ken’, besluit de artiest.

Om het werk te bewonderen moet u op de site van The Huffington Post zijn.