Foto: AP

Dit wordt de opvolger van Riccardo Tisci

Na het vertrek van Riccardo Tisci mocht Givenchy op zoek naar een nieuw creatief directeur. Die vonden ze in de persoon van de Britse Clare Waight Keller, tot voor kort aan de slag bij Chloé.

Het Franse modehuis onthulde het nieuws via Instagram vergezeld van een citaat van zijn oprichter Hubert de Givenchy: ‘Ware elegantie komt met een natuurlijk gebaar, een attitude in eenvoud’. Clare Waight Keller werkte onder meer bij Gucci, Ralph Lauren en Calvin Klein, alvorens ze in 2011 werd aangeduid als creatief directeur bij Chloé.

Daar nam de 45-jarige Britse in januari afscheid, en ongeveer datzelfde moment vond ook Riccardo Tisci het tijd om na twaalf jaar het stokje door te geven bij Givenchy, waardoor de wissel van de wacht waarschijnlijk al langer gepland stond. De eerste collectie van Waight Keller wordt in oktober 2017 voorgesteld.

De opvolgster van Waight Keller bij Chloé werd eerder deze week bekendgemaakt: Natacha Ramsay-Levi, die de voorbije vier jaar bij Louis Vuitton aan de slag was. Wat Tisci gaat doen, is nog niet duidelijk, al zijn er hardnekkige geruchten dat Donatella Versace hem een contract wil aanbieden.