Nieuwe Lego-tape biedt fans oneindig veel mogelijkheden

Wie met Legoblokken aan de slag wil, is voortaan niet langer verplicht om zich te beperken tot de vloer of de tafel. Een nieuwe tape zorgt ervoor dat fans ook verticaal of op andere materialen kunnen verderbouwen.

Er is uitstekend nieuws voor alle fans - jong en oud - van Lego: een nieuwe tape maakt het mogelijk om ook op muren, het plafond, stoelen of zelfs schoenen te creëren. Nimuno Loops ontwikkelde een tape met een klevende zijde en een zijde met kleine bolletjes, zoals bij Legoblokken.

De tape wordt in rolletjes verkocht (twee voor tien euro) en is flexibel: je kan er met een schaar een stuk afknippen of de tape plooien.

Het product is geen officieel product van Lego, maar de makers beloven dat hun tape niet enkel bruikbaar is voor Legoblokjes, maar ook voor andere merken zoals Mega Bloks en Kre-O.

Nieuwe Lego-tape biedt fans oneindig veel mogelijkheden
Foto: Nimuno Loops

Lego zelf is voorlopig nog niet zo enthousiast over de tape. Ze vertelden aan Newsbeat dat ze ‘niet betrokken zijn bij het project en het onderschrijven noch ondersteunen.’

Anine Kirsten en Max Basler, de bedenkers van de tape, hoopten via crowdfunding 8.000 dollar op te halen. De fans werden echter onmiddellijk gek van het voorstel, en momenteel is er al zo’n miljoen dollar opgehaald.

Nieuwe Lego-tape biedt fans oneindig veel mogelijkheden
Foto: Nimuno Loops