Foto: Huis Ten Bosch, Twitter

Japanners openen drijvende hotelkamers

Het Japanse themapark 'Huis Ten Bosch' pakt binnenkort uit met een nieuw hotelconcept voor wie een hotel aan het water nog net niet genoeg vindt. Binnenkort kan je in Nagasaki een capsulehotel boeken op het water.

Themapark Huis Ten Bosch bij het Japanse Nagasaki heeft plannen voor een capsulehotel op het water. Het hotel drijft 's nachts rond en lukt het niet om te slapen, dan kan je tijdens het drijven door het glazen plafond sterren tellen.

Het themapark kocht een eiland van vier hectare in Naruma Bay, zo'n zes kilometer van het park. Plek genoeg dus om nieuwe attracties te bouwen, en om rond te drijven. De hotelkamers zouden de hele nacht in de buurt ronddrijven zodat de hotelgasten 's morgens meteen het vernieuwde themapark kunnen bezoeken. 

Het 'Mizukami Hotel' is voorzien van bedden, douches en toiletten, en de hotelkamers zouden eind dit jaar geboekt moeten kunnen worden. Een nachtje slapen op het water zal tussen de 300 en 500 euro kosten. 

Huis Ten Bosch is een 'Nederlands' attractiepark in Japan, compleet met grachten, tulpen, fietspaden en replica's van Nederlandse gebouwen. In het park is er al een hotel dat volledig door robots bestuurd en gerund wordt.