Foto: Koen Bauters

Nieuwe namen voor Dour: Roméo Elvis, Pendulum en Bazart

Muziekfestival Dour heeft 33 nieuwe namen toegevoegd aan zijn affiche. Ook onder andere Warhaus, Grandaddy en Talib Kweli zakken af naar Henegouwen.

Zelfs Wallonië gaat overstag voor Bazart: ook het vijfdaagse muziekfestival Dour programmeert de Nederlandstalige popband. Voor de vijfvoudige MIA-winnaars wordt het de vijfde stop op een drukke festivalkalender: eerder werden ze al aangekondigd bij Rock Werchter, Dranouter, Suikerrock en Rock Zottegem.

Maar ook de Franstaligen worden als vanouds bediend op Dour, met de Parijse rappers PNL en hun Brusselse genregenoot Roméo Elvis. Die werkt gestaag aan een verovering van België en Frankrijk, en komt op Dour zijn nieuwe album voorstellen.

Voor wie liever in het Engels luistert zijn er dan weer Warhaus (de band rond Balthazar-frontman Maarten Devoldere), de spacepop van Grandaddy, de Amerikaanse rappers Talib Kweli en Loyle Carner en de Britse Nadia Rose, die het podium haalde in de Sound of 2017-poll van de BBC.

Andere namen die aangekondigd werden zijn Pendulum, Convok, Jonwayne, Big Freedia, Rejjie Snow, Alaclair Ensemble, Demi Portion, Lenzman, SaSaSaS, Shy FX, Toddla T, Apollonia, Demian Licht, Roman Flügel, Dax J, Acid Arab, Powell, Palms Trax, Palmistry, Jagwar Ma, Gablé en Her.

De Dour-affiche telt inmiddels 101 namen. Eerder werden ook Die Antwoord, Phoenix, Justice, Nas, The Kills en Pusha T aangekondigd. Het festival vindt plaats van 12 tot 16 juli. Er zijn nog tickets beschikbaar voor alle dagen.