Foto: AFP

Pieters start met vijftigste plaats op PGA Genesis Open

Thomas Pieters staat vrijdag op de Riviera-golfbaan in het Amerikaanse Pacific Palisades (Californië) na een openingsronde van 70 slagen op de vijftigste plaats op het Genesis Open (PGA/7.000.000 dollar).

Pieters, die donderdag op de tweede parcourshelft van start ging, putte op de holes elf, dertien en zeventien drie birdies weg waarmee hij even de leidersplaats waarnam. Op de negende hole, de laatste voor onze landgenoot, miste hij compleet zijn afslag en moest hij een dubbele bogey op zijn kaart schrijven waarmee hij uiteindelijk zijn eerste ronde afsloot op een gedeelde vijftigste plaats. In de tussenstand telt hij zes slagen meer dan de Amerikaanse outsider Sam Saunders, die een foutloos parcours aflegde van 64 slagen, zeven onder par. Nadat de eerst ronde werd stilgelegd wegens de intredende duisternis, moesten nog 42 spelers vrijdagmorgen de baan op om hun openingsronde verder af te werken.

Voor Thomas Pieters is het zijn eerste toernooi dit seizoen op de Amerikaanse PGA Tour, het hoogste niveau van de wereld. Zo speelt hij de volgende vijf weken nog vier toernooien in de Verenigde Staten met als sluitstuk de Masters, de eerste major van het seizoen.

“Het voelt alsof ik al verder sta dan ik gehoopt had”, verklaarde Pieters voor de aanvang van het toernooi. “Ik sta nu in de top vijftig van de wereld en hoop die plaats te behouden. De mensen vergeten dikwijls hoe moeilijk het is om op die positie te geraken en die te behouden. Ik heb momenteel nog niet de ervaring om de vier majortoernooien op topniveau te spelen, maar ik kan wel al aan de WGC-toernooien deelnemen. Ik kijk er nu al naar uit, want dat zijn enorme toernooien. Als je daar goede resultaten behaalt, klim je vlug omhoog op de wereldranking. Ik probeer de volgende weken alles te geven.”

De stand op vrijdag na afloop van de eerste ronde op het Genesis Open (PGA/7.000.000 dollar) in het Amerikaanse Pacific Palisades (Californië):

1. Sam Saunders (VSt)64 -8

2. Dustin Johnson (VSt) 66

. John Huh (VSt) 66

. Daniel Summerhays (VSt) 66

. Cameron Percy (Aus) 66

. J.T. Poston (VSt) 66

. Brett Stegmaier (VSt) 66

8. Padraig Harrington (Ier) 67

. Marc Leishamn (Aus) 67

. Billy Hurley (VSt) 67

. Beyong Hun An (ZKo) 67

. Phil Mickelson (VSt) 67

. Jason Kokrak (VSt) 67

. Jhonattan Vegas (Ven) 67

. Branden Grace (ZAf) 67

. Pat Perez (VSt) 67

. Kevin Na (VSt) 67

. Sahith Theegala (VSt) 67

...

50. Thomas Pieters (Bel) 70

Bron: BELGA