• (Joaquin Phoenix in 'Her'

Tv-tips. Een boyband, Bracke, of intimiteit als big business

Een zoektocht naar nieuw mannelijk zangtalent, of naar wat intimiteit in de 21ste eeuw echt betekent? De tv geeft u vanavond de keuze.

THE BAND
VTM 20.40-22.45 uur

Een nieuwe lente, een nieuwe talentenjacht. Dit keer gaan we op zoek naar mannelijk zangtalent om een Nederlandstalige boysband samen te stellen. Moeten we daaruit concluderen dat er vraag is naar een Nederlandstalige boysband?
 

DE AFSPRAAK OP VRIJDAG
CANVAS 20.30-21.15 uur

Ivan De Vadder overloopt de politieke week met minister Hilde Crevits (CD&V), journalist Peter Vandermeersch (NRC) en muzikant/kersvers comedian Stijn Meuris. De politieke week speelde zich af in Gent, waar eerst SP.A-schepen Tom Balthazar en daarna ook Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) onder vuur lagen. De gasten kijken ook over de grenzen heen: Nederland kiest volgende maand een nieuw parlement, en het is afwachten hoe de andere partijen omgaan met de PVV van Geert Wilders.
 

HER
Canvas 22.05-0.10 uur

In 2025 is intimiteit big business. Theodore Twombly (Joaquin Phoenix), een gevoelige besnorde man met een gebroken hart, schrijft aan de lopende band persoonlijke brieven voor andere mensen op zoek naar emoties. En dan raakt hij zelf aan de praat met Samantha (Scarlett Johansson), een computerstem die hem door en door blijkt te kennen. Het begin van een 21ste-eeuwse technologische, hartverwarmende romance.
 

DOLORES CLAIBORNE
Eén 23.30-1.35 uur

Hoe vaak krijg je de kans om Kathy Bates en Jennifer Jason Leigh samen aan het werk te zien? Dit is misschien wel de beste film die ooit naar een boek van Stephen King is gemaakt. Het is in elk geval de beste rol die Kathy Bates ooit heeft gespeeld. Dat zeggen wij niet, dat zegt Kathy Bates.