Vakbondsmilitanten hangen pop premier Michel op

Een opmerkelijke vakbondsactie dinsdag in Bergen, de thuisstad van PS-voorzitter Elio Di Rupo. Militanten van de socialistische overheidsvakbond hebben er een pop die premier Charles Michel voorstelde op een schavot gezet en hem symbolisch opgehangen.

Op de Grote Markt van Bergen, voor het stadhuis, stond een schavot waar een pop was geplaatst, die de premier moest voorstellen. Hij kreeg een symbolisch proces, waarbij de vakbondsmilitanten volgens de Franstalige omroep RTBF systematisch ‘schuldig’ riepen. Uiteindelijk werd de pop opgehangen.

Het proces was het orgelpunt van een manifestatie waar volgens de Franstalige socialistische overheidsvakbond CGSP zowat 1.500 mensen aan deelnamen. Zij kwamen uit verschillende sectoren, onder meer het spoor en de gevangenissen.

‘Alle diensten in de regio hebben gevolg gegeven aan de actie, die zal worden voortgezet tot de val van de regering’, aldus vakbondsafgevaardigde Laurent Dufrasne.

‘Er zal ook een planning worden opgesteld voor beurtelingse stakingen die in de verschillende sectoren van de openbare diensten worden opgezet tot 24 juni, de dag waarop een nieuwe nationale manifestatie plaatsvindt.’

Bron: BELGA