• Tijdens de catwalkshow in maart

Belgische mode wordt kunst in pakjes

De Antwerpse galerie Sofie Van de Velde pakt vrijdagavond uit met een bijzondere voorstelling in samenwerking met multimediakunstenaar Joris Van de Moortel en modelabel A.F. Vandevorst.

De Belgische kunstenaar Joris Van de Moortel mocht begin dit jaar tijdens de catwalkshow van A.F. Vandevorst in Parijs zowel de modellen, de rockband als het publiek (weliswaar uitgedost in speciale pakken) bewerken met witte verf. En nu slaan de partijen de handen in elkaar voor deel twee.

AW1516 - filmpje HOME (ingekort) from A.F.VANDEVORST on Vimeo.

Locatie voor ‘Ne Vacuum’ is de Antwerpse galerie Sofie Van de Velde, die drie dagen lang wordt omgebouwd tot Slagerij Van de Velde. Op vrijdagavond zal de kunstenaar er op muziek van zijn band Dan Browne de wit gespoten kledingstukken van A.F. Vandevorst vakkundig tot mootjes hakken, om daarna luchtledig te verpakken en te verkopen in een echte koeltoog: 100 stuks aan 99 euro per editie.

Iedereen mag de performance op vrijdagavond tussen 19.00 en 22.30 uur bijwonen, op zaterdag 21 en zondag 22 november kunt u de expo met vacuümpakjes en video-installaties bezoeken tussen 14.00 en 18.00 uur.