Negentienjarige wellicht verdronken na verkeersongeval in De Haan

Na een verkeersongeval in De Haan is woensdagavond het levenloze lichaam van een negentienjarige Irakees in een gracht aangetroffen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Wellicht is het slachtoffer na het ongeval in de gracht gevallen en verdronken.

Het ongeval deed zich voor rond 22 uur langs de Brugse Baan in De Haan. De negentienjarige Irakees M. A.-F. en de negentienjarige Afghaan M.H. waren elk met hun eigen wagen onderweg naar naar Oostende. Ze werken samen voor hetzelfde bedrijf uit Zeebrugge. Beide bestuurders sneden met te hoge snelheid een bocht aan en verloren de controle over het stuur.

Het levenloze lichaam van de jonge Irakees werd op enkele meters van zijn wagen in de gracht aangetroffen. Wellicht is het slachtoffer na het ongeval uit zijn voertuig gekropen, in de gracht gevallen en verdronken. Een autopsie zal zekerheid moeten brengen over de doodsoorzaak.

In ieder geval is de jonge man volgens het parket niet overleden aan de gevolgen van de aanrijding met het tweede voertuig. De tweede chauffeur raakte zelfs helemaal niet gewond bij de crash. De Afghaan werd aan een alcoholtest onderworpen, maar die tekende negatief.

Bron: BELGA