Foto: ZSSD / Minden Pictures

Oscar de la Renta en PETA in de clinch over olifanten

Oscar de la Renta wordt er door PETA van beschuldigd om schoenen gemaakt van olifantenhuid te verkopen, maar het Amerikaanse modelabel was er snel bij om de dierenrechtenorganisatie tot de orde te roepen en de foutieve informatie recht te zetten. ‘We gebruiken geen olifantenhuid voor onze producten en zijn dat ook niet van plan.’

PETA publiceerde dinsdag een bericht op haar website dat de online boetiek Gilt schoenen zou verkopen van het Amerikaanse modelabel Oscar de la Renta, die werden vervaardigd uit olifantenleder.

Dat is niet verboden, maar volgens de dierenrechtenorganisatie vallen elke dag honderd olifanten ten prooi aan stropers en dunt hun populatie sterk uit. Het riep zijn misnoegde leden daarom op om zowel de online boetiek als Oscar de la Renta te bestoken met brieven.

Bij het Amerikaanse modelabel vielen ze echter uit de lucht aangezien er nooit olifantenhuid werd gebruikt. Het misverstand is terug te brengen tot een fout bij de onlineshop, die enkele schoenen verkeerdelijk heeft gelabeld als zijnde gemaakt van honderd procent olifantenleder.

Die fout is intussen rechtgezet, en ook PETA heeft het bericht van de website gehaald.

‘Helaas hebben veel klanten de foutieve informatie gezien en zijn ze begrijpelijkerwijs verontwaardigd, net als wij. We gebruiken geen olifantenhuid voor onze producten en zijn dat ook niet van plan’, aldus een woordvoerder voor Oscar de la Renta.

Bron: WWD