• Cecil de Leeuw.

Tandarts niet vervolgd voor doden leeuw Cecil

De Amerikaanse tandarts die in Zimbabwe een bekende leeuw heeft gedood, wordt daarvoor niet vervolgd. Dat meldt de regering van Zimbabwe.

Walter Palmer gaf toe dat hij de bekende leeuw Cecil had gedood, maar hij ontkende dat hij illegaal handelde.

Volgens de minister van Milieu Oppah Muchinguri waren zijn papieren inderdaad in orde en wordt hij daarom niet vervolgd. Volgens haar is Palmer als toerist nog steeds welkom in het land. Maar hij mag er niet meer jagen.

Palmer had de Zimbabwaanse wet gevolgd en 55.000 dollar (50.000 euro) opgehoest voor de jachtvergunning en de safari. Alle schuld wordt nu gestoken op de organisator van de safari, de Zimbabwaan Theo Bronkhorst. Die zal allicht het gelag moeten betalen.

De autoriteiten verdenken Bronkhorst ervan dat hij leeuw Cecil uit het park heeft gelokt om hem te kunnen doden. De eigenaar van een wildpark staat ook terecht voor het toelaten van een illegale jachtpartij.

Nadat Palmer de leeuw had gedood, kwam hij een storm van protest terecht. Vorige maand zei hij dat hij het dier niet zou gedood hebben als hij wist dat de leeuw een toeristische attractie was. ‘Als ik wist dat de leeuw een naam had en belangrijk was voor het land, dan zou ik hem niet gedood hebben’, zei hij.

Bron: BELGA