Foto: Photo News

Stella McCartney wil geen wol van mishandelde schapen meer

Dierenrechtenactiviste en modeontwerpster Stella McCartney ontdekte onlangs dat de wol die ze gebruikte voor haar kleding eigenlijk van mishandelde schapen kwam. Ze heeft meteen de samenwerking met de leverancier stopgezet.

Het was PETA die voor klokkenluider speelde. De dierenrechtenorganisatie stuurde onlangs beeldmateriaal de wereld in waarop te zien was hoe schapen mishandeld werden op Argentijnse ranches.

McCartney, die in haar collecties nooit leder, bont of dierenhuiden gebruikt en altijd met eerlijke producenten wil samenwerken, liet meteen optekenen dat ze de wol uit Patagonië niet langer wenste te gebruiken.

‘Het stemt me erg droef dat ik onze ecologische wol niet langer bij Ovis 21 in Patagonië kan aankopen. Ovis 21 begon als een geweldig initiatief dat de miljoenen bedreigde graslanden in Patagonië wilde beschermen en tegelijk aandacht had voor dierenwelzijn’, schreef ze op Instagram.

Veganistische wol

‘Jammer genoeg ontdekten we, na de vrijgegeven beelden van PETA en eigen onderzoek in Argentinië, dat op 1 van de 26 ranches waar we onze ecologische wol vandaan haalden, schapen worden mishandeld. Dat is er één te veel’, klonk het resoluut.

In een tweede post gaf McCartney aan dat ze nu nog meer vastberaden is om te vechten voor dierenrechten en nog nauwer zal toekijken op de eerlijkheid van haar leveranciers. Ze voert ook onderzoek naar ‘veganistische wol’, om net als voor leer en bont een kwaliteitsvol alternatief te kunnen bieden voor het natuurlijke product.

 

 

Bron: Harper's Bazaar