Foto: BELGA

Mobistar: ‘Gegevens Base niet helemaal correct’

Mobistar vindt dat de ‘dekkingsatlas’ van het BIPT, een website waarop de dekking van de 2G-, 3G- en 4G-netwerken van de drie gsm-operatoren in België af te lezen is, geen eerlijke vergelijking mogelijk maakt. ‘Bij ons zijn de gegevens 100 procent correct, bij Base is 4 procent van de kaart niet correct. Dat kan een groot verschil geven’, zegt woordvoerder Jean-Pascal Bouillon.

Het BIPT gaf bij de lancering van de tool mee dat de gegevens over de dekking van de netwerken van de operatoren zelf komen, maar dat de regulator zelf ook gecontroleerd heeft of die kloppen door her en der met een speciale wagen door het land te rijden. Daaruit blijkt dat niet alle operatoren even correct zijn. Mobistar scoort een betrouwbaarheid van 100 procent, terwijl dat bij de anderen wat minder is.

De verschillen maken een vergelijking onmogelijk, vindt Mobistar. 'We begrijpen niet dat het BIPT niet aan iedereen een 100 procent correcte kaart heeft gevraagd', aldus Bouillon. 'De kaarten publiceren met een verschillende betrouwbaarheid is misleidend.' Mobistar merkt ook nog op dat de kaarten van het BIPT de dekking buitenshuis weergeven. 'Het is onze strategie om meer aandacht te geven aan indoor-coverage', aldus nog Mobistar.

Bron: BELGA