Foto: REUTERS

Altice was ‘niet klaar’ voor overname Time Warner

Het Franse kabelconcern Altice was sterk geïnteresseerd in Time Warner Cable, dat uiteindelijk gekocht werd door Charter Communications. Altice was ‘niet klaar’ voor een zo grote overname, geeft topman Patrick Drahi toe, en deed geen bod.

Dinsdag raakte bekend dat Time Warner Cable in handen komt van Charter Communications, een eveneens Amerikaans kabelconcern. Die laatste betaalde maar liefst 72 miljard euro voor zijn branchegenoot. Ook het Franse bedrijf Altice was geïnteresseerd in een overname en werd lange tijd genoemd als een van de gegadigden. Maar het bedrijf was ‘niet klaar’ voor een acquisitie van die omvang en heeft dus ook geen bod uitgebracht. Dat zei topman Patrick Drahi woensdag tegen een parlementaire commissie in Parijs.

Wel heeft Drahi in de Verenigde Staten de baas van TWC, Robert Marcus, ontmoet. Na die afspraak besloot de 51-jarige miljardair Drahi met zijn nog vrij jonge bedrijf niets te overhaasten. Het bedrijf kon wel rekenen op de financiële steun van Franse en Amerikaanse banken, daar lag het probleem niet.

‘Toekomst van mijn familie’

Nadat de media bekendmaakten dat Drahi en Marcus elkaar ontmoet hadden, kon hij met Altice nog niet veel verder vooruit kijken, ‘omdat we nog niet klaar waren’. ‘Ja, we nemen snelle beslissingen en we zijn ambitieus, maar ik kan niet voor een boulimische groei gaan en de toekomst van mijn bedrijf riskeren, die ook de toekomst van mijn familie is.’

Liever wil Drahi nu een aantal kleinere bedrijven opkopen. ‘Als ik vijf kleine operatoren aankoop, kan ik even groot zijn als Time Warner Cable’, aldus de topman. Zo bereikte hij vorige week al een overeenstemming over de aankoop van een controlerend belang in de veel kleinere kabelmaatschappij Suddenlink.

Bron: Bloomberg, De Financiële Telegraaf