Foto: AP

Game of Thrones legt Time Warner geen windeieren

Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner heeft door het succes van onder meer televisiebedrijven HBO en Turner (CNN, TBS) de resultaten in het tweede kwartaal verder verbeterd. Dat maakte het bedrijf, dat ook eigenaar is van filmstudio Warner Bros, woensdag bekend.

De omzet van Time Warner steeg afgelopen kwartaal met bijna 3 procent ten opzichte van vorig jaar, tot 6,8 miljard dollar (5,1 miljard euro). De nettowinst steeg naar 850 miljoen dollar. Een jaar eerder was dit nog 771 miljoen dollar, zonder de resultaten van de tijdschriftentak van Time Inc mee te rekenen. Dit onderdeel staat sinds dit kwartaal op eigen benen.

Met name de groei van HBO nam een vlucht. Door successeries als Game of Thrones, True Detective en Silicon Valley steeg de totale omzet van het kanaal 17 procent tot 1,4 miljard dollar. De omzet uit abonnementen steeg met 10 procent naar 101 miljoen dollar.

Dinsdag zag mediamagnaat Rupert Murdoch (21 Century Fox) nog af van een bod op Time Warner. Eerder had de mediagroep het bod af afgewezen.

Bron: belga