Foto: REUTERS

Murdoch vangt bot bij Time Warner

Mediamagnaat Rupert Murdoch heeft met zijn Amerikaanse audiovisuele mediabedrijf 21st Century Fox een bod uitgebracht op Time Warner. Maar de concurrerende mediagroep wees het bod van 80 miljard dollar af.

21st Century Fox bevestigt een bericht dat daarover in The New York Times verscheen. “De raad van bestuur van Time Warner weigerde om op ons voorstel in te gaan. We zijn momenteel niet in gesprek met Time Warner.”

The New York Times schreef op basis van goed geïnformeerde bronnen dat Murdoch om de deal met Time Warner te kunnen sluiten, televisiezender CNN te koop wou zetten. CNN is een van de concurrenten van zijn eigen nieuwszender Fox News.

Het overnamebod werd vorige maand uitgebracht, sindsdien zou Time Warner elk contact vermijden, zo schrijft The Wall Street Journal.

De 83-jarige Amerikaanse mediamagnaat van Australische komaf splitste vorig jaar zijn mediabedrijf Newscorp in een audiovisuele en een geschreven poot, respectievelijk 21st Century Fox en Newscorp.

Time Warner is het mediabedrijf achter onder meer de filmstudio Warner Bros en het gelijknamige mediabedrijf. Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld CNN en de betaalzender HBO (Home Box Office), een internet- en een kabelpoot en Time Magazine.

Bij 20th Century Fox zitten naast de filmstudio 20th Century Fox en de Fox-zenders ook (participaties in) televisieactiviteiten in Europa en Azië, bijvoorbeeld Sky Deutschland, Sky Italia en BSkyB.

Het aandeel Time Warner opende inmiddels 15 procent hoger op Wall Street. 21st Century Fox opende met een licht verlies.

Bron: BELGA